3 redenen waarom jij een website nodig hebt

Kan je nog herinneren dat een dag social media offline ging? Geen Instagram, Facebook of Whatsapp. Dit komt natuurlijk omdat dit allemaal van 1 bedrijf afkomstig zijn. Niemand kon mij bereiken. Ik kon anderen niet bereiken. En ik kon helemaal er niks aan doen. Je kan natuurlijk altijd bellen, smsen of mailen.

Daarom is een website nu zo belangrijk voor je onderneming. Je kan er ook zoveel meedoen. Ik ga je nu redenen vertellen waarom ik vind dat een website belangrijk is voor je bedrijf.

Online visitekaartje

Een papieren visitekaartje kan nog steeds. Maar je kan er niet zoveel op kwijt. Op je website kan je veel informatie neerzetten over je aanbod, je werkwijze en jezelf. Je bezoekers leren je op deze manier jou en je bedrijf kennen. Vind je het leuk om te schrijven? Maak dan ook een blog, ongeacht wat jouw beroep is. Door deze blogs zien de bezoekers dat je kennis hebt.

Altijd bereikbaar

Ja, daar is het hoor. Je bent ALTIJD bereikbaar voor je klanten en je bezoekers. Willen ze snel informatie weten over je aanbod? Dan kijken ze op je website. Zet ook alle contactgegevens op je website zodat de klant jou kunnen bereiken. Mailadres en een zakelijk telefoonnummer. Wat ook supersnel werkt, is een contactformulier op jouw website. Naam, email, een berichtje typen en hopppaa …. mail verzonden. Fijn toch?

Het geeft jouw bedrijf een professionele indruk

Stel, je zoekt een ondernemer op. Een grafisch vormgever. Je hebt alleen een naam en een bedrijfsnaam. Je kan even kijken op instagram. Je ziet daar wat staan, maar zegt dat iets over de ondernemer zelf? Is deze grafisch vormgever wel serieus bezig of is het een hobby en hij laat wat zien. Daarom een website dus. Je zet zeker een portfolio op je website zien, want je wil je werk laten zien. En dan bij de over mij pagina komt er iets te staan over jezelf, wie je bent, waar je van houdt enzovoorts. Wat fijn is voor je bezoeker als er tarieven bij staan. Ze willen misschien nu niet meteen contact met je opnemen maar ze gaan kijken bij wie ze straks een logo of een huisstijl willen laten maken. Het is natuurlijk altijd je eigen keus of je dat meteen wil laten zien wat de kosten zijn. Schrijf erbij ‘vanaf ….. ‘ of bijvoorbeeld ‘prijs op aanvraag’ met een contactformulier en dan kunnen ze het alsnog snel vragen.

Dit zijn nu maar 3 redenen waarom jij een website nodig hebt. Maar er zijn er nog meer.

Laat een reactie achter