In 9 stappen jouw website bouwen

Het is tijd om je website te maken! Toen ik voor de allereerste keer een website wilde bouwen, liep ik al snel vast, want hoe maak ik een website? Ik wist niet hoe ik het ging bouwen en hoe het eruit kwam te zien. Helemaal niet aan gedacht. Daarom vond ik fijn toen ik voor mezelf een handleiding heb gemaakt. Stap voor stap kon ik mijn website bouwen. Nu wil ik jou vertellen hoe jij dat kan doen. Wanneer jij klaar bent met deze stappen, kan jij aan de slag of je kan dit allemaal doorgeven aan jouw webdesigner of websitebouwer. In deze blog vertel ik je stap voor stap hoe jij je website kan bouwen.

Doel en doelgroep

Voordat jij begint met het bouwen van je website, is het van belang om je doel en doelgroep te bepalen. Wat wil je bereiken met je website? Wie is je doelgroep? Hoe ga je ervoor zorgen dat je website wordt ontworpen zodat jij je doelen en doelgroep kan bereiken.

Inhoud en navigatie

Nu je weet, wie jouw doel en doelgroep is, ga je verder met het nadenken over inhoud over je website. Bedenk dan welke pagina’s je wil aanmaken en dan bepaal je de navigatiestructuur. Maak hiervoor eerst een lijst.

Tijd om te ontwerpen

Als je de eerste twee stappen klaar hebt staan, is het tijd om je website te ontwerpen. Dit kan een wireframe of een schets van je website bevatten. Houd steeds rekening mee met je doel, doelgroep, inhoud en navigatie.

Tijd om te bouwen

Je hebt je website ontwerpen. Nu kan je gaan bouwen. Dit kan je ook door een webdesigner of websitebouwer laten doen zoals ik bijvoorbeeld. Je kan gebruik maken van CMS, een content managementsysteem zoals WordPress. Dit gebruik ik ook. Als je wil, kan je ook je website bouwen vanaf ‘scratch’. Maar dan moet je kennis hebben van HTML, CSS en Javascript.

Voeg je inhoud toe

Je hebt zo een beetje je website gebouwd. De pagina’s en je navigatie is klaar. Nu gaan we verder met de inhoud. Bedenk hierbij nog steeds aan je doel en doelgroep. Schrijf je teksten, maak je afbeeldingen, illustraties en video’s.

Lanceren en testen

Voordat u jouw website lanceert, is het belangrijk om deze grondig te testen om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Dit omvat het testen van de navigatie, functionaliteit en het laden van snelheid van jouw website.

Optimaliseer jouw website voor zoekmachines

Om ervoor te zorgen dat uw website wordt gevonden door zoekmachines zoals Google, is het belangrijk om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines. Dit omvat het gebruik van relevante zoekwoorden in jouw inhoud, het opnemen van meta-tags en het optimaliseren van jouw website voor snelheid en prestaties.

Als jouw website grondig is getest en geoptimaliseerd voor zoekmachines, is het tijd om deze te lanceren. Dit omvat het uploaden van jouw website naar jouw hostingprovider en het zorgen voor de juiste DNS-instellingen.

Promoot jouw website

Nu jouw website live is, is het belangrijk om deze te promoten om ervoor te zorgen dat deze wordt gevonden door uw doelgroep. Dit omvat het gebruik van sociale media, het gebruik van e-mailmarketing en het betrekken van jouw doelgroep bij jouw website.

Houd jouw website up-to-date

Om ervoor te zorgen dat jouw website relevant en up-to-date blijft, is het belangrijk om deze regelmatig bij te werken. Dit omvat het toevoegen van nieuwe inhoud, het updaten van bestaande inhoud en het controleren of alle links en functionaliteiten nog steeds goed werken. Het is ook belangrijk om de beveiliging van jouw website regelmatig te controleren en updates uit te voeren om ervoor te zorgen dat deze veilig blijft.

Wanneer wij gaan samenwerken, gaan we samen door deze stappenplan heen. We kunnen altijd vrijblijvend een kennismakingsgesprek houden. Ga jij akkoord, dan gaan we meteen aan de slag met brainstormen!

Laat een reactie achter