Online tools

Als een online ondernemer heb je online tools nodig. In 2020-2021 begon de tijd van thuiswerken. Vele moesten nieuwe tools leren door dat van hun werkgever thuis moesten werken. In deze tijd zijn er veel online ondernemingen gestart. Vanuit huis werken is een fijne optie. Zeker met een gezin of te combineren met een baan in loondienst. Hiervoor zijn er online tools nodig. In deze blog vertel ik je een paar tools die ik gebruik.

Later

Voor content automatisch laten posten en inplannen maak ik gebruik van Later. In Later is er een dag-, week- en een maandplanning. Handig! Zo zie ik meteen welke post wanneer ik wil plaatsen. Momenteel plan ik mijn posts in voor Instagram, LinkedIn en Pinterest. Ik gebruik nu de gratis versie. Hier kan ik per social media kanaal 10 posts inplannen.

Canva

Om deze posts te maken maak ik gebruik van Canva, nu nog de gratis versie. Met deze versie kan ik al veel, maar ik weet zeker dat je met de Canva pro nog veel meer kan. De gratis versie beperkt mij nog niet. Je kan bijvoorbeeld je kleurenpalet instellen. Met Pro kan je meerdere kleuren instellen. Ik heb er nu 3. Verder kan je meerdere lettertypen, meer keuzen van ontwerpen, formaten veranderen en meer in de Pro versie

Trello

Ik vind Trello heel fijn. Je kan er allerlei lijstjes in kwijt zoals jij wil. Je kan dit delen met anderen en bijvoorbeeld samen een planning maken. Via Trello kan je ook berichtjes sturen. Stel je werkt samen online aan een project, dan is Trello ideaal, want je kan reageren op elkaar. Dan is dat heen-en-weergedoe met de email ook voorbij.

WordPress

WordPress is een gebruiksvriendelijk platform. In je dashboard vind je snel wat je wil gaan doen: pagina aanmaken, nieuw bericht schrijven. Als je de status update openlaat, kan je meteen zien of er iets mis is. Heb je andere plugins die ook handig is voor je dashboard, dan zie je het in een oogopslag.

Laat een reactie achter