Wat is een one page website?

Als ik aan een one page website denk, denk ik altijd aan: kort maar krachtig. Namelijk alle informatie komt op 1 pagina te staan. 

Bezoekers kunnen dus alles vinden op 1 pagina. Ze kunnen navigeren, scrollen en klikken. Je kan een knop neerzetten zodat je bezoekers meteen een mail kan sturen in plaats van een contactformulier. Verder kan je door bepaalde klikken ervoor zorgen dat je snel naar boven of naar benden gaan. Dit kan ook door een navigatiemenu. Een one page website is geschikt voor een klein bedrijf of een portfolio website.

Waarom zou je een one page website willen?

Stel, je kan alles kwijt op 1 pagina, dan waarom niet? Het is snel in elkaar te zetten en makkelijk te onderhouden. 

Een van de voordelen is dat bezoekers snel en eenvoudig toegang hebben tot alle informatie. Bezoekers hoeven niet te zoeken naar de informatie die hij of zij zoekt. Verder is het ook makkelijker te te ontwerpen en te ontwikkelen dan traditionele websites omdat er minder pagina’s zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Ze zijn ook geschikt voor mobiele apparaten. Bezoekers hoeven niet te scrollen door verschillende pagina’s. Dit kan allemaal de gebruikerservaring op mobiele apparaten verbeteren.

Er zijn ook nadelen. Namelijk dat er dus minder ruimte is voor inhoud. De informatie op de website moet kort en bondiger en daarom ook krachtig. Door dit zijn organisaties niet in staat om alles op 1 pagina te zetten en overgaan naar een traditionele website.

Conclusie

One page websites kunnen een goede oplossing zijn voor de kleine ondernemers of bedrijven die slechts een beperkt aantal diensten of producten aanbieden. Het is snel en eenvoudig om dan een website online te krijgen. Voor bezoekers is het dat ze snel toegang krijgen tot de informatie die ze zoeken en het is vaak geschikt voor mobiele apparaten.

Laat een reactie achter