Zo trek je de aandacht van je bezoekers! 8 tips!

Wist jij dat jij maar een paar seconden hebt om de aandacht te trekken van je bezoekers? Hoe ging dat toen jij mijn home pagina zag? Had ik je aandacht te pakken? Hoe trek je nou de aandacht van je bezoekers? Dit doe je door een krachtige homepagina neer te zetten. In deze blog vertel ik je een paar punten hoe je dit kan doen.

Wat is je doel?

Begin met een doel. Het is belangrijk om eerst vast te stellen wat het doel is voor je homepagina. Maak dit zo duidelijk en specifiek mogelijk. Dit kan zijn om de bezoekers te informeren, hen te informeren, hen aan te moedigen tot actie of hen te overtuigen van de waarde van je product of dienst.

Een pakkende titel

De eerste wat je bezoeker te zien krijgt op je website, is de titel. Zorg daarom voor dat de hoofdtitel de aandacht trekt en het doel van de pagina verduidelijkt.

Je ontwerp

Wat mij het meest aantrekt bij een homepagina, is het ontwerp. Het moet aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Dit kan door beelden, duidelijke opmaak en makkelijke navigatie. Ook vind ik het altijd leuk als het ontwerp anders is dan normaal. Maar dat is echt mijn eigen mening. Dit trekt echt dan meteen mijn aandacht.

Visuele elementen

Gebruik afbeeldingen, grafieken, illustraties en icoontjes om de inhoud aantrekkelijk en begrijpelijker te maken

Call to Action

Zorg voor een duidelijke een aansprekende CTA, waarmee je bezoeker meteen aanzet tot actie. Willen je bezoeker met je contact opnemen? Laat ze dan een contactformulier invullen.

Responsive ontwerp

Tegenwoordig zit iedereen op zijn telefoon en tablet of IPad. Zorg ervoor dat je website daarom mobielvriendelijk is en op elke apparaat goed wordt weergegeven.

Snelheid

Tenslotte wat elke bezoeker fijn vindt, de laadtijd van je website. Dit verhoogt de gebruikservaring. Gaat het allemaal langzaam, dan is er een risico dat bezoekers afhaken voordat de pagina volledig is geladen.

Heb jij hierbij hulp nodig? Stuur gerust een mail of een bericht via hier.

Laat een reactie achter